Výroční zpráva za rok 2017

3.4.2018

Logo senátuZpráva o činnosti senátního výboru pro zdravotnictví a sociální politiku (dále jen VZSP) v roce  2017. VZSP se v roce 2017 sešel na osmi schůzích a projednal 34 senátních tisků a dvě petice. Během roku podnikl VZSP čtyři zahraniční cesty, přičemž jednotliví zástupci výboru vyjeli na 4 zasedání mezinárodních organizací. Pan předseda výboru Peter Koliba se mimo jiné účastnil jednání OECD Global Parliamentary Network v rámci Parlamentních dnů OECD konaných v Paříži  a dále reprezentoval VZSP na jednání předsedů výborů na Maltě. Pod záštitou výboru bylo zorganizováno čtrnáct akcí. Jednalo se o konference, včetně mezinárodních, semináře na téma: Role dětské  gynekologie v moderní péči o mladou generaci, Komunální rodinná politika jako partner státní rodinné politiky, Zabraňme vylidňování území, aneb jak zajistit dostupnost zdravotních a sociálních služeb, Současný stav a možnosti dětské paliativní péče v České republice.  Veřejné slyšení např.na téma: Elektronizace českého zdravotnictví – plány a skutečnost, Rozvoj péče o seniory na úrovni obcí. A dále zorganizoval Mezinárodní den klinických studií, Slavnostní večer pro bezpříspěvkové dárce krve, zúčastnil se Týdne komunikace osob se sluchovým postižením a Setkání pacientských organizací APO ALUMNI IV.

Zeptejte se mne

Nebojte se mne zeptat na to, co Vás zajímá.